✔ Vers uit onze eigen kwekerij ✔ Planten gratis thuisbezorgd, binnen 2 werkdagen ✔ Klanten geven ons 9+

banner

DUURZAAMHEID

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van mooie grote groene kamerplanten. Daarbij vinden we het belangrijk dat deze planten groen geproduceerd zijn. Waarmee je met de planten van Beautanic Lifestyle echt een stukje natuur in huis haalt!

CIRCULAIR ONDERNEMEN

Dagelijks houden wij ons bezig met de circulatie van grondstoffen en afval. Bij de inkoop van producten selecteren we hier onze leveranciers op. Het gebruik van plastic tijdens de teelt en distributie hebben we aanzienlijk weten te reduceren. Het plastic dat we gebruiken is gemaakt van gerecycled materiaal en/of is na gebruik te recyclen.  

Hydropot

Onze planten worden geteeld in een hydropot, gemaakt van gerecycled materiaal. Deze potten bevatten een gesloten teelt- en verzorgingssysteem die na de teelt, langdurig gebruikt kan worden bij de consument. Overpotten is niet nodig waardoor de pot niet weggegooid hoeft te worden. 

Natuurlijk substraat

De planten worden geteeld op vulkaankorrels. Vulkaankorrels zijn 100% natuurlijk en zeer duurzaam. Doordat de korrels niet verteren blijven ze altijd (her)bruikbaar. De vulkaankorrels zorgen voor de optimale verhouding van water en zuurstof bij de wortel. Vulkaansubstraat is vrij van ziektes, schimmels en onkruiden. 

100% turfvrij

Alle grote groene kamerplanten die we produceren zijn 100% turfvrij. De meeste planten die je koopt in een tuincentrum staan in potgrond. Hoewel de samenstelling van potgrond verschilt, bestaat dit meestal voor een groot deel uit turf. Turf wordt gewonnen uit de veengronden, wat veel koolstofdioxide op slaat. Bij het winnen ervan komt er een grote hoeveelheid vrij in de atmosfeer. In de veengronden leeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna die goed gedijen in dergelijke omstandigheden. Hoe meer we onze eigen wildernis creëren met potgrond, hoe kleiner we de leefomgeving van vogels en veel insecten maken.

co2-Reductie

1 van de speerpunten binnen ons bedrijf is CO2-reductie. Wij zijn blij dat we producten produceren die van nature Co2 ruimers zijn. Het produceren van onze planten doen we dan het liefst ook zo zuinig mogelijk. Daarom zijn wij met de kwekerij in 2021 over gestapt op aardwarmte. Hierdoor hebben wij op jaarbasis 600.000 m3 minder aardgas nodig om onze kassen te verwarmen. Dit betekent een CO2-reductie jaarlijks van 1080 ton. Het doel is om zo snel mogelijk gasvrij te kunnen telen!

Water

Water is van levensbelang en iets wat spaarzaam gebruikt moet worden. Wij gaan zuinig om met ons water. Dit doen wij door 95% van ons gietwater te gebruiken in de vorm van regenwater. Hier voegen wij voedingstoffen aan toe zodat onze planten goed kunnen groeien. Het teveel aan water met voedingstoffen vangen wij weer op. Dit wordt gezuiverd met behulp van ultraviolette straling. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om water te reinigen. Het UV-licht doodt alle bacteriën, schimmels en virussen die mogelijk in het water zijn terecht gekomen. Na zuivering kan het water opnieuw gebruikt worden. Zo verbruiken wij zo min mogelijk water en voorkomen we bovendien dat vervuild water in het oppervlaktewater terecht komt. 

Afvalstromen

Elk bedrijf heeft afval, hierin zijn wij helaas nog geen uitzondering. Wel is onze manier om afval te scheiden en te verwerken behoorlijk onderscheidend. De meeste afval in de kwekerij bestaat uit planten resten en bladeren, hiervoor hebben wij een speciale perscontainer aangeschaft. Hiermee persen we het plant afval bij elkaar, waarna het afvalverwerkingsbedrijf het eenvoudig kan composteren. De perscontainer voorkomt dat er wekelijks meerdere transport