Vulkankörner

Die Pflanzen werden auf vulkanischen Pellets angebaut. Vulkangranulat ist 100% natürlich und sehr langlebig. Da die Körner nicht verdauen, bleiben sie immer (wieder)verwendbar. Das Vulkangranulat sorgt für das optimale Verhältnis von Wasser und Sauerstoff an der Wurzel. Vulkansubstrat ist frei von Krankheiten,
Pilze und Unkräuter.

Hydropot

Unsere Pflanzen werden in einem Hydropot aus recyceltem Material angebaut. Diese Töpfe beinhalten ein geschlossenes Anzucht- und Pflegesystem, das vom Verbraucher nach der Anzucht noch lange genutzt werden kann. Ein Umtopfen ist nicht notwendig, der Topf muss also nicht weggeworfen werden.

Waterbesparing

95% van het gietwater gebruiken wij in de vorm van regenwater. Het overtollige water wordt hergebruikt. Dit wordt gezuiverd met behulp van uv-licht. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om water te reinigen. Het uv-licht doodt alle bacteriën, schimmels en virussen die mogelijk in het water zijn terecht gekomen.

Co2 besparende planten

Alle kamerplanten zijn 100% turfvrij. Wij beschermen door het gebruik van vulkaansubstraat de groene leefomgeving van vogels en veel insecten. Bij het winnen van vulkaankorrels komt geen Co2 vrij. Dit zorgt voor een gezonder leefklimaat voor dieren en mensen.

Wij zijn in 2021 overgestapt op aardwarmte. We besparen op jaarbasis 600.000 m3 aan aardgas. Dit betekent een Co2-reductie jaarlijks van 1080 ton. Het doel is om zo snel mogelijk gasvrij te kunnen telen!

Afvalstromen

Wij hebben een speciale perscontainer aangeschaft voor planten resten en bladeren. Hiermee persen wij het plantafval bij elkaar, waardoor het afvalverwerkingsbedrijf het eenvoudig kan composteren. De perscontainer zorgt ook dat er minder transport bewegingen nodig zijn, zodat het CO2 uitstoot wordt verminderd.