✔ Vers uit onze eigen kwekerij ✔ Gratis thuisbezorgd, binnen 2 werkdagen ✔ Klanten geven ons 9+

banner

DUURZAAMHEID

Op onze kwekerij in Honselersdijk wordt tijdens de teelt alleen gebruik gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen. Chemische middelen worden niet gebruikt. Schadelijke organismen in de planten worden bestreden met natuurlijke vijanden. Zo blijven de Beautanic Lifestyle planten vrij van ziekten en plagen, zonder dat er schade aan het milieu wordt toegebracht. 

CIRCULAIR ONDERNEMEN

De Beautanic kwekerij focust zich op de circulatie van grondstoffen en afval.  Het gebruik van plastic tijdens de teelt en distributie wordt steeds verder gereduceerd. De speciale Beautanic hydropot is ontwikkeld van gerecycled plastic. 

Distributie


De kwekerij heeft geïnvesteerd in duurzaam karton, zodat de dozen tijdens transport in plaats van eenmalig tot maar liefst 6 keer gebruikt kunnen worden. Mochten de dozen na zoveel diensten toch te slap zijn geworden, dan worden ze opgehaald om weer hergebruikt te worden in nieuw karton.

Afvalstromen


Elk bedrijf heeft afval, Beautanic Lifestyle is helaas nog geen uitzondering. Wel is onze manier om afval te scheiden en te verwerken behoorlijk onderscheidend. De meeste afval in de kwekerij bestaat uit planten resten en bladeren, hiervoor hebben wij een speciale perscontainer aangeschaft. Hiermee persen we het plant afval bij elkaar, waarna het afvalverwerkingsbedrijf het eenvoudig kan composteren. De perscontainer voorkomt dat er wekelijks meerdere transport bewegingen nodig zijn om het afval te verwerken. 

Beautanic Lifestyle hecht veel waarde aan CO2 reductie. Naast dat alle Beautanic Lifestyle planten bekend staan om als CO2 ruimers, vinden we het ook belangrijk dat in de teelt zo min mogelijk CO2 vrij komt. Daarom is onze kwekerij in Honselersdijk dit jaar overgestapt op aardwarmte, waardoor er jaarlijks 600.000m3 minder aardgas gebruikt wordt om de kassen te verwarmen. Dit betekent een CO2 reductie jaarlijks van 1080 ton. Het doel is om zo snel mogelijk gasvrij te kunnen telen!
 

Water

Op de Beautanic Lifestyle kwekerij proberen wij zo zuinig mogelijk om te gaan met water. 95% van het gietwater is regenwater, hier worden voedingstoffen aan toegevoegd zodat onze planten goed kunnen groeien. Het teveel aan water met voedingstoffen wordt weer opgevangen. Dit wordt gezuiverd met behulp van ultraviolette straling. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om water te reinigen.  Het UV-licht doodt alle bacteriën, schimmels en virussen die mogelijk in het water terecht zijn gekomen. Na zuivering kan het water opnieuw gebruikt worden. Zo verbruiken wij zo weinig mogelijk water en voorkomen we bovendien dat vervuild water in het oppervlaktewater terecht komt.

Turfvrij

De meeste planten die je koopt in een tuincentrum staan in de potgrond. Hoewel de samenstelling van potgrond verschilt, bestaat dit meestal voor een groot deel uit turf. Turf wordt gewonnen uit de veengronden, wat veel koolstofdioxide op slaat. Bij het winnen ervan komt er een grote hoeveelheid vrij in de atmosfeer. In de veengronden leeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna die goed gedijen in dergelijke omstandigheden. Hoe meer we onze eigen wildernis creëren met potgrond, hoe kleiner we de leefomgeving van vogels en veel insecten maken. 

Alle Beautanic Lifestyle planten mogen zich turfvrij noemen en dragen met de vulling van vulkaankorrels geen schade toe aan het milieu. Vulkaankorrels verteren niet en daardoor blijft de verhouding water en zuurstof het zelfde voor de wortel, er is dus altijd veel meer zuurstof beschikbaar voor de wortel in een vulkaansubstraat dan in potgrond. Vulkaansubstraat is vrij van ziektes, schimmels en onkruiden. Vulkaan substraat kan steeds weer opnieuw worden gebruikt en voldoet daarom perfect binnen de ons circulair ondernemen.