Groen Label Kas certificaat 

De kwekerij, waar alle Beautanic Lifestyle planten, groeien heeft een Groen Label Kas certificaat. Dit betekent dat de kas voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. Vorig jaar kwam maar liefst 82% van onze energie uit duurzame bronnen, zoals geothermie en zonnepanelen.

Met slechts 6kg C02-uitstoot per vierkante meter per jaar, ver onder de norm van 45kg Co2, laten we zien dat onze ecologische voetafdruk in Nederland veel lager is dan bij veel andere kwekers. We zijn super trots op deze prestatie en blijven ons inzetten voor een groenere toekomst!

Vulkaankorrels

Alle planten worden geteeld op vulkaankorrels. Vulkaankorrels zijn 100% natuurlijk en zeer duurzaam. Doordat de korrels niet verteren blijven ze altijd (her)bruikbaar. In vergelijking met veen in potgrond, zorgen vulkaankorrels voor een Co2-reductie van maar liefst 92%.

Naast dat vulkaankorrels een milieubewustere keuze is, zorgen ze ook voor de optimale verhouding van water en zuurstof bij de wortels. Vulkaansubstraat is vrij van ziektes, schimmels en onkruid. Lees de voordelen van vulkaankorrels.

Biologische bestrijding

Alle plagen worden biologisch bestreden met specifieke roofmijten. Beautanic Lifestyle planten zijn voorzien van deze natuurlijke vijanden, wat helpt om de gewassen gezond en vrij van schadelijke insecten te houden.

Gerecyclede hydropot

Onze planten worden geteeld in een speciale hydropot, gemaakt van gerecycled materiaal. De wortels van hydroplanten zijn zogeheten waterwortels. Deze wortels blijven constant in dezelfde grootte. De hydropot heeft daarom een lange levensduur, omdat overpotten niet nodig is.

Waterbesparing

95% van het gietwater gebruiken wij in de vorm van regenwater. Het overtollige water wordt hergebruikt. Dit wordt gezuiverd met behulp van uv-licht. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om water te reinigen. Het uv-licht doodt alle bacteriën, schimmels en virussen die mogelijk in het water zijn terecht gekomen.

Co2 besparende planten

Alle kamerplanten zijn 100% turfvrij. Wij beschermen door het gebruik van vulkaansubstraat de groene leefomgeving van vogels en veel insecten. Bij het winnen van vulkaankorrels komt geen Co2 vrij. Dit zorgt voor een gezonder leefklimaat voor dieren en mensen.

Wij zijn in 2021 overgestapt op aardwarmte. We besparen op jaarbasis 600.000 m3 aan aardgas. Dit betekent een Co2-reductie jaarlijks van 1080 ton. Het doel is om zo snel mogelijk gasvrij te kunnen telen!

Afvalstromen

Wij hebben een speciale perscontainer aangeschaft voor planten resten en bladeren. Hiermee persen wij het plantafval bij elkaar, waardoor het afvalverwerkingsbedrijf het eenvoudig kan composteren. De perscontainer zorgt ook dat er minder transport bewegingen nodig zijn, zodat het CO2 uitstoot wordt verminderd.