Watergeefsysteem

Alle Beautanic Lifestyle planten zijn hydroplanten. Ze zijn geteeld in een speciale hydropot met watergeefsysteem. Watergeven is hierdoor super eenvoudig. De hydropot is waterdicht en kan direct in de sierpot worden geplaatst. Ook hoef je de hydroplanten nooit meer te verpotten.

Watermeter
De watermeter geeft direct aan wanneer en hoeveel water de plant nodig heeft. Giet het water over de vulkaankorrels en geef de meter de tijd om te reageren op het watergift. De plant heeft voldoende water als het blauwe staafje tot de MAX of het duim-icoontje staat.

Iedere hydroplant heeft waterwortels. Deze wortels zijn gewend om continu in het water te staan. Het is daarom belangrijk om hydroplanten altijd te voorzien van water. De plant heeft weer water nodig als het blauwe staafje bij het gieter icoon staat.

Waterreservoir
Het waterreservoir zorgt voor een waterbuffer van 1,5 liter zodat je minder vaak water hoeft te geven. Waterwortels zijn slimme wortels omdat zij zelf het water opnemen wanneer nodig. Hierdoor zijn ze minder vatbaar voor te veel water.

Voor extra advies kun je altijd contact opnemen met onze plantenservice, wij helpen je graag verder!

Heb je een vraag over het watergeefsysteem?