✔ Vers uit onze eigen kwekerij ✔ Gratis thuisbezorgd, binnen 2 werkdagen ✔ Klanten geven ons 9+

banner

ONZE MISSIE

Onze planten zijn groen van binnen én van buiten. Beautanic Lifestyle heeft de missie om elke woon- en werkomgeving te vullen met de aanwezigheid van groene planten. Waarom? Planten zijn in staat om wonderen te verrichten.

Duurzaam geproduceerd

De Beautanic Lifestyle kwekerijen werken klimaatneutraal. Zo wordt er tijdens de teelt niet meer met gas gestookt en wordt er uitsluitend met biologische bestrijdingsmiddelen gewerkt. Alle schadelijke organismen in de planten worden bestreden door het uitzetten van natuurlijke vijanden. Zo voorkomen we dat er schade aan het milieu wordt toegebracht. Een groene kamerplant moet immers een gezonde toevoeging aan je leefomgeving zijn.

Recht van de kweker

Alle Beautanic Lifestyle planten komen rechtstreeks van de kweker waar alle medewerkers net als jij veel passie hebben voor grote, groene sfeermakers. Ze stellen strenge eisen aan elke plant die de tuin af gaat en zorgen ervoor dat deze zo goed als klaar is om jouw woonkamer aan te kleden.

En dat merk jij aan

Sterkte, grote groene planten die enorm lang mee gaan. Beautanic Lifestyle planten staan in een speciale hydrocultuur pot. De wortels van jouw Beautanic vriend staan tussen de vulkaankorrels, non-stop in het water. Dit systeem is niet alleen bijzonder duurzaam, maar brengt heel veel gemak mee in het onderhoud. Zo hoef je jouw plant maar eens in de twee tot drie weken water met voeding te geven en is de kans dat je plant ziek wordt minimaal.


Hydrocultuur

Alle Beautanic Lifestyle planten zijn voorzien van de speciale Beautanic Hydropot. Deze planten staan op vulkaankorrels, waardoor er voldoende zuurstof bij de wortels komt. Dit zorgt voor een mooi evenwicht, waardoor de planten sterk en gezond blijven.  Hydrocultuur planten halen voeding uit het water, ten opzichte van grondcultuur, waarbij planten voeding uit de grond halen. Het is daarom Beautanic Lifestyle regelmatig te voorzien van Beautanic Superfood.

Vulkaankorrels

Bij Beautanic Lifestyle staan alle planten in de vulkaankorrels. Dit bestaat uit vulkanische steentjes. Vulkaankorrels zijn lekker licht en handzaam door de kleine holtes in het gesteente en ze nemen veel water op, omdat er veel kleine openingen en poriën in het materiaal zitten. Vulkaankorrels ontstaan bij een vulkanische uitbarsting wanneer de vloeibare lava, die een grote hoeveelheid gassen bevat, zo snel afkoelt dat de gasbelletjes de tijd niet krijgen te ontsnappen en in het gesteente vast komen te zitten.  In tegenstelling tot potgrond, dat gewonnen wordt uit turf, is het gebruik van vulkaankorrels volledig energieneutraal en tot in een lengte van jaren bruikbaar.

Peat free

De meeste planten die je koopt in een tuincentrum staan in de potgrond. Hoewel de samenstelling van potgrond verschilt, bestaat dit meestal voor een groot deel uit turf. Turf wordt gewonnen uit de veengronden, wat veel koolstofdioxide op slaat. Bij het winnen ervan komt er een grote hoeveelheid vrij in de atmosfeer. In de veengronden leeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna die goed gedijen in dergelijke omstandigheden. Hoe meer we onze eigen wildernis creëren met potgrond, hoe kleiner we de leefomgeving van vogels en veel insecten maken. Beautanic Lifestyle planten zijn turfvrij en dragen met de vulkaankorrels vulling geen schade toe aan het milieu.

Luchtzuiverend

Groene planten worden ook wel Co2 ruimers genoemd. Zonder planten en bomen kunnen wij mensen niet bestaan. Planten nemen koolstofdioxide, ofwel de bekende Co2, op door fotosynthese en zetten dit om in zuurstof, O2. Ook halen planten andere schadelijke gassen uit de lucht die ze helemaal vanzelf afbreken. Beautanic Lifestyle planten staan op hydrocultuur hebben constant water. Hierdoor Planten zorgen ook voor een hogere luchtvochtigheid in huis door het water dat ze verdampen in de ruimte.

Een bijzondere geboorteplaats

Dagelijks zijn er 150 medewerkers bezig met Beautanic Lifestyle producten onder verantwoordelijke arbeidsomstandigheden. Dankzij Beautanic Lifestyle heeft de lokale bevolking in Ghana een regelmatig, eerlijk inkomen, kunnen ze rekenen op gezonde maaltijden, gezondheidszorg en scholing. Zo zorgen we voor stabiliteit voor de medewerkers en hun gezin.