Hydroplanten

Waar komen mijn planten vandaan?
Beautanic Lifestyle is een concept van MDK Flowers & Greens. Alle planten hebben een speciale herkomst en worden geteeld bij in het Zuiden van Ghana. Hier werken wij met een gemotiveerd team van 150 enthousiaste medewerkers. Lees hier meer over onze kwekerij in Ghana. Na een aantal jaar zijn de planten klaar voor de volgende stap en worden ze af gekweekt
in onze kwekerij in Nederland. Lees hier meer over de kwekerij van MDK Flowers & Greens.

Wat zijn hydroplanten?
Alle Beautanic Lifestyle planten zijn hydroplanten en worden geteeld op water. Hydroplanten hebben geen gewone wortels, maar waterwortels. De planten zijn daardoor minder gevoelig voor te veel of te weinig water. Met de ingebouwde watermeter zie je direct wanneer de plant water nodig heeft. Hierdoor wordt de verzorging van de plant nog eenvoudiger.

Wat zijn de voordelen van hydroplanten?
Hydroplanten gaan langer mee dan potgrondplanten. Waterwortels zijn namelijk slimme wortels. Als het warmer weer is, zorgen de wortels ervoor dat er meer water naar de bladeren gaat. De plant blijft daardoor ook langer doorgroeien. De speciaal ontworpen hydropot met watermeter is gemaakt van gerecycled materiaal en het substraat is 100% een natuurproduct. Alle Beautanic Lifestyle planten zijn dan ook nog eens super duurzaam! Bekijk hier de video over de voordelen van Beautanic Lifestyle
planten.

 Wat is het verschil tussen hydroplanten en potgrondplanten?
Hydroplanten worden geteeld op water en hebben waterwortels. Deze wortels halen voeding uit het water. Potgrondplanten hebben grondwortels en halen hun voeding uit de grond. Planten met grondwortels moet je na enkele jaren verpotten. Omdat Beautanic Lifestyle planten waterwortels hebben en hun voeding uit water halen, hoef je de hydroplant  niet over te potten.  Geef je plant daarom bij elke watergift Beautanic Superfood. Je plant blijft hierdoor sterk en gezond en zo kan jij zorgeloos genieten van het groen in je huis.

Wanneer moet mijn plant worden verpot?
Het unieke van planten op hydrocultuur is dat ze in hun pot kunnen blijven staan. Lees hier
verder.

Kan ik een hydroplant overzetten op potgrond?
Dit raden we niet aan. Lees hier verder.

Hoe zet ik een plant over op hydrocultuur?
Hydroplanten heeft vele voordelen. Heb je een plant in potgrond staan? Verpot de plant over naar hydrocultuur. Lees hier hoe je jouw plant over zet naar een hydroplant. Check van te voren of jouw plant geschikt is om het over te potten op hydrocultuur.

Hoe duurzaam zijn hydroplanten?
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo telen wij de planten op natuurlijk substraat en is de hydropot gemaakt van gerecycled materiaal. Lees hier alles over onze groene missie.

Ga terug